English
Έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας Τμήμα Αρχαιοτήτων

Αρχική Σελίδα |Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση         

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

English
ΕκτύπωσηΕκτύπωση

HAPPY FEW
16/04/2022

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγένθυνση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

HAPPY FEW
Ανδρέας Καλλή

Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας 16 Απριλίου - 16 Μαΐου 2022

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι η έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Ανδρέα Καλλή με τίτλο HAPPY FEW, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αμαθούντας, για τεχνικούς λόγους θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου αντί μέχρι τις 20 Μαΐου 2022 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ταλαιπωρία τυχόν προκληθεί.

Ώρες Λειτουργίας (ωράριο Αρχαιολογικού Χώρου): Δευτέρα-Κυριακή: 8:30-19:30

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +357 25635226

Εισιτήριο: Για είσοδο στο χώρο απαιτείται το αντίτιμο του εισιτηρίου του Αρχαιολογικού Χώρου (€2.50)HAPPY FEW
Ανδρέας Καλλή

Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας
16 Απριλίου - 16 Μαΐου 2022

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο Αμαθούντας έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Ανδρέα Καλλή με τίτλο HAPPY FEW. Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Χώρων 2022.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας φιλοξενεί για πρώτη φορά μια πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς καλλιτεχνικής σύλληψης έκθεση σύγχρονης τέχνης. Με τη χρήση ενός φυσικού υλικού, του θάμνου, ο Ανδρέας Καλλή μεταγράφει τους αρχαίους κίονες στο σήμερα. Έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αναζήτηση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου – δημιουργού με το κοινωνικό περιβάλλον και με πυρήνα τις εικαστικές και εννοιολογικές του αναζητήσεις, τις έννοιες της εξέλιξης, της ζωής, της συνειδητότητας, της συλλογικής μνήμης και του ίχνους, ο Ανδρέας Καλλή δημιουργεί τη γλυπτική εγκατάσταση HAPPY FEW.

Η συνάντηση της σύγχρονης τέχνης με την αρχαιότητα στη δημόσια σφαίρα, ενεργοποιεί και αναδεικνύει τον αέναο και πλούσιο διάλογο γύρω από ζητήματα που αφορούν την ιστορία, τη μνήμη, την ταυτότητα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Η έκθεση προτάσσεται ως πεδίο επικοινωνίας και αναστοχασμού. Ο θεατής καλείται σε μια νέα συνάντηση με τον αρχαίο πολιτισμό, που μας παρακινεί όλους σε μια επανασύνδεση με το παρελθόν ώστε να αντιληφθούμε εκ νέου τη σχέση μας με το χώρο και το χρόνο που μας περιβάλλει.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων (ICOMOS) - Τμήμα Κύπρου και συνοδεύεται από κατάλογο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το βράδυ των εγκαινίων ο μουσικός Freedom Candlemaker με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του, θα παρουσιάσει τη μουσική εκδοχή των κοινών με το εικαστικό έργο σκέψεων και προβληματισμών.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Ανδρέας Καλλή γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1987. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (2007-2012), φοιτώντας παράλληλα στο κολλέγιο Central Saint Martin School of Art and Design του Λονδίνου (2010-2011).

Τον Οκτώβριο του 2021 παρουσίασε την τρίτη ατομική του έκθεση Το Ιστόρισμα Ενός Μυστικού στην «the O gallery» στη Λάρνακα. Το 2015 εγκαινίασε πρώτος τη σειρά εκθέσεων στη Λεβέντειο Πινακοθήκη με τίτλο Νέοι Κύπριοι Καλλιτέχνες. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Κύπρο στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στο Μιλάνο με τίτλο No Food’ s Land. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και αλλού. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο.Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου, Γιάννης Βιολάρης

Διάρκεια: 16 Απριλίου - 16 Μαΐου 2022

Εγκαίνια και δεξίωση: Σάββατο 16 Απριλίου, 19:30

Ώρες Λειτουργίας (ωράριο Αρχαιολογικού Χώρου): Δευτέρα-Κυριακή: 8:30-19:30. Κυριακή του Πάσχα (24/4/22) κλειστά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +357 25635226

Εισιτήριο: Για είσοδο στο χώρο απαιτείται το αντίτιμο του εισιτηρίου του Αρχαιολογικού Χώρου (€2.50). Η είσοδος το βράδυ των εγκαινίων θα είναι δωρεάν.

Στάθμευση: Το βράδυ των εγκαινίων οι επισκέπτες παρακαλούνται όπως σταθμεύουν στο χώρο μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου στα δυτικά και στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας στα ανατολικά. Η είσοδος στην έκθεση θα γίνεται τόσο από τα δυτικά όσο και τα ανατολικά.

Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις των ισχύοντων Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.


Αρχή Σελίδας


© 2005 - 2023 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Τμήμα Αρχαιοτήτων
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας