Κυπριακή Δημοκρατία
Τμήμα Δημοσίων Έργων

Διευθετήσεις Τροχαίας Λόγω Οδικών Έργων


Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - προκήρυξη Διαγωνισμού


Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στις 16 Ιουλίου 2019 στην προκήρυξη Διαγωνισμού για την κατασκευή της πρώτης Φάσης (Α1) του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, με ημερομηνία υποβολής τις 18 Οκτωβρίου 2019.

Η Φάση Α1 αφορά αυτοκινητόδρομο μήκους 7,5 χλμ. περίπου για σύνδεση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1) με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου καθώς και 10 χλμ. συνδετήριων δρόμων για αποκατάσταση συνδέσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Περιλαμβάνει 2 ανισόπεδους κόμβους παρά τη Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου για σύνδεση με τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο και την παρακείμενη περιοχή, 1 ανισόπεδο κόμβο παρά τη Βιομηχανική περιοχή Τσερίου και το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και 1 ισόπεδο τερματικό κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου.

Το χρονοδιάγραμμα για τη Φάση Α1 προβλέπει έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στις αρχές του 2020, νοουμένου ότι δεν προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα στη διαδικασία των προσφορών, και διάρκεια κατασκευής τρία χρόνια. H προκαταρκτική εκτίμηση του κόστους για το τμήμα αυτό ανέρχεται στα €62εκ. + ΦΠΑ.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει διασφαλίσει την ένταξη του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) ως μέρος του Κεντρικού Δικτύου της Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Orient / East-Med και έχει εξασφαλίσει συγχρηματοδότηση ύψους €43.837.143 μέσω της Διευκόλυνσης “Συνδέοντας την Ευρώπη” (Connecting Europe Facility - CEF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι, ο Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας είναι συνολικού μήκους 32 χλμ. και προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε 5 φάσεις με κόστος που προκαταρκτικά εκτιμάται στα €350εκ.. Με την ολοκλήρωση του, θα συνδέσει περιφερειακά τους κύριους ακτινωτούς δρόμους της Λευκωσίας και τους υφιστάμενους αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1) και Λευκωσίας-Κοκκινοτριμιθιάς (Α9) και τον προτεινόμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, το πρώτο τμήμα του οποίου είναι ενταγμένο στο συνολικό έργο του Περιμετρικού. Ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ένας δακτύλιος και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των αστικών δρόμων της πρωτεύουσας.


ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
16 Ιουλίου 2019coronavirus

CyprusFlight Pass

Νέες ποινές τροχαίας

Διαδικασία για τυχόν απαιτήσεις αποζημιώσεων 
για ζημιές από δυστυχήματα που συμβαίνουν σε δρόμους 
που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Τμήματος Δημοσίων Έργων

Συλλογή νεκρών ζώων

Διευθετήσεις Τροχαίας Λόγω Οδικών Έργων

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Τηλεφ. Κατάλογος

Κυβερνητικές Κατοικίες Τροόοδους

112

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Συμβάσεις - e-Procurement

Δικτυακή πύλη

ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΔΕ

Δημόσια Διαβούλευση

Enernetmob_Interreg-med Programme

Τελευταία Ενημέρωση στις: 23/07/2021 02:18:42 PM
 

© 2010 - 2021 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων,
Τμήμα Δημοσίων Έργων