Κυπριακή Δημοκρατία
Τμήμα Δημοσίων Έργων

Άλλες Ανακοινώσεις


Σημείωμα Τύπου: 4ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών και Υπογραφή Συμβολαίου για εισαγωγή συστημάτων τηλεματικής στα λεωφορεία


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Δημοσίων Έργων) συνδιοργάνωσε, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και την Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., το 4ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στις 17 και 18 Μαΐου 2016. Το Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια στην Κύπρο έχει ως στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις εξελίξεις σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και ευφυών συστημάτων μεταφορών, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το 4ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών απασχόλησαν (α) θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη κινητικότητα, (β) ανάπτυξη σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, (γ) αστικό σχεδιασμό και αστική ανάπτυξη, (δ) ποδηλατοκίνηση, (ε) τροφοδοτικές αλυσίδες (εφοδιαστική) και (στ) ευφυή συστήματα μεταφορών. Τις θεματικές ενότητες κάλυψαν εμπειρογνώμονες από Κύπρο και εξωτερικό. Το Συνέδριο περιέλαβε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις 18 Μαΐου 2016, η οποία εστίασε στην ανάπτυξη και εφαρμογή των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Το φετινό Συνέδριο συγχρηματοδοτήθηκε από την Εγκεκριμένη Πράξη «CROCODILE II» του Προγράμματος 2014 CEF ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - Συνδέοντας την Ευρώπη 2014 – 2020.

Περαιτέρω, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (17/05/2016), υπογράφηκαν τα συμβόλαια για εισαγωγή συστημάτων τηλεματικής στα λεωφορεία με την Ανάδοχο εταιρεία Grupo Mecanica del Vuelo Sistemas S.A. (GMV Sistemas SA), γεγονός το οποίο σηματοδότησε καινούργιες προοπτικές και προκλήσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Κύπρο. Η διάρκεια του συμβολαίου προβλέπει 2 χρόνια για την πλήρη υλοποίηση των συστημάτων και 8 χρόνια συντήρηση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται να είναι ορατά από τις αρχές του 2017 (δηλαδή μετά το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη υλοποίησης). Η αξία της πιο πάνω σύμβασης είναι ποσού €7,477,656.64 Ευρώ (επιπλέον Φ.Π.Α.) και περιλαμβάνει:

1. Σύστημα έκδοσης/ακύρωσης εισιτηρίων με την χρήση έξυπνης κάρτας (Automated bus fare collection system with the use of smart cards).
2. Σύστημα διαχείρισης στόλου και ενημέρωσης επιβατών (fleet management system and passenger information)

Το υλικό του Συνεδρίου έχει μεταφορτωθεί στους πιο κάτω συνδέσμους:

Παρουσιάσεις Συνεδρίου: https://www.dropbox.com/sh/xj0ccdtoc64tm4z/AAAMgVPH9zLXhmjFrMjiw6Kba?dl=0

Φωτογραφίες Συνεδρίου: https://www.flickr.com/photos/139664670@N07/sets/72157666294126614Director's Cv

coronavirus

CyprusFlight Pass

Νέες ποινές τροχαίας

Διαδικασία για τυχόν απαιτήσεις αποζημιώσεων 
για ζημιές από δυστυχήματα που συμβαίνουν σε δρόμους 
που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Τμήματος Δημοσίων Έργων

Συλλογή νεκρών ζώων

Διευθετήσεις Τροχαίας Λόγω Οδικών Έργων

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Τηλεφ. Κατάλογος

Κυβερνητικές Κατοικίες Τροόοδους

112

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Συμβάσεις - e-Procurement

Δικτυακή πύλη

ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΔΕ

Δημόσια Διαβούλευση

Enernetmob_Interreg-med Programme

Τελευταία Ενημέρωση στις: 18/01/2021 02:59:34 PM
 

© 2010 - 2021 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων,
Τμήμα Δημοσίων Έργων