Κυπριακή Δημοκρατία
Τμήμα Δημοσίων Έργων

Διευθετήσεις Τροχαίας Λόγω Οδικών Έργων


Λειτουργία πινακίδας υπόδειξης ταχύτητας οχήματος στο δρόμο που συνδέει τη Λακατάμεια με τη Κάτω Δευτερά


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει τη λειτουργία πινακίδας υπόδειξης ταχύτητας οχήματος στο δρόμο που συνδέει τη Λακατάμεια με τη Κάτω Δευτερά με κατεύθυνση προς Λακατάμεια παρά το Αγρόκτημα Στράκκα.

Η πινακίδα αφού υποδεικνύει το όριο ταχύτητας των 50 χιλιόμετρων ανά ώρα, πληροφορεί το οδηγό που προσεγγίζει την πινακίδα μεταβλητού μηνύματος για την πραγματική του ταχύτητα σε πραγματικό χρόνο. Η ενημέρωση για την πραγματική ταχύτητα έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα με σκοπό την αυτοσυμμόρφωση των οδηγών προς το καθορισμένο όριο ταχύτητας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω πινακίδα δεν καταγράφει οποιαδήποτε στοιχεία ταυτότητας του οδηγού, ούτε έχει σχέση με το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Οι πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας οχήματος αποτελούν διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό με στόχο την αυτόσυμμόρφωση των οδηγών προς το καθορισμένο όριο ταχύτητας και γενικότερα τη βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας. Η τοποθέτηση της πινακίδας στην Κύπρο είναι σε πιλοτική βάση, στα πλαίσια της στρατηγικής του Τμήματος Δημοσίων Έργων για βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Κύπρου.

Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, το Τμήμα Δημοσίων Έργων καλεί τους οδηγούς σε συμμόρφωση προς το εκάστοτε καθορισμένο όριο ταχύτητας και γενικότερα προς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Director's Cv

coronavirus

Διαδικασία για τυχόν απαιτήσεις αποζημιώσεων 
για ζημιές από δυστυχήματα που συμβαίνουν σε δρόμους 
που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Τμήματος Δημοσίων Έργων

Τηλεφ. Κατάλογος

Motion

Διευθετήσεις Τροχαίας Λόγω Οδικών Έργων

ΔΙΑΥΛΟΣ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΔΕ

112

Troodos Houses

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Συλλογή νεκρών ζώων

Δημόσιες Συμβάσεις - e-Procurement

Enernetmob_Interreg-med Programme

Κοινωνικά

Δικτυακή πύλη

Τελευταία Ενημέρωση στις: 30/03/2020 02:12:50 PM
 

© 2010 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων,
Τμήμα Δημοσίων Έργων