English
Έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας Τμήμα Αρχαιοτήτων

Αρχική Σελίδα |Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:  
Αναζήτηση
Ειδική Αναζήτηση         

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων

English
ΕκτύπωσηΕκτύπωση

Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης
11/03/2018

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγένθυνση

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 1 Μαρτίου 2018
Μια διαφορετική εξερεύνηση του Αρχαιολογικού Χώρου Κάτω Πάφου

Με τη φύση στο απόγειό της και την ανοιξιάτικη αποδημία σε εξέλιξη, αλλάζουμε τοπίο για το τελευταίο εργαστήρι, στα πλαίσια του διαγωνισμού δημιουργικής χαρτογράφησης ‘Τρελαμένοι για τη φύση’ (Wild for nature) του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018, ο Πτηνολογικός σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 9:30πμ στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου, αποδεικνύοντας πόσο αλληλένδετα είναι η πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου είναι μια περιοχή εξαίρετης πολιτιστικής και φυσικής αξίας. Στην περιοχή, που είναι Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, έχουν καταγραφεί 195 διαφορετικά είδη πουλιών, ένας μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρη την Κύπρο έχουν καταγραφεί συνολικά γύρω στα 400 διαφορετικά είδη. Ο Φάρος και η ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, αφού αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το εργαστήρι είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε αυτή την ιστορικά συναρπαστική και προικισμένη με πλούσια πτηνοπανίδα περιοχή, με διαφορετικό τρόπο. Συμμετέχοντας στο εργαστήρι, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για τη σημασία του χώρου που φιλοξενεί το εργαστήρι μας, τόσο σε ότι αφορά τον πολιτισμό όσο και τη φύση και πώς αυτά συνυπάρχουν, αλλά και να την εξερευνήσεις ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου για να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης;

Αφού τελειώσεις τον χάρτη σου, μπορείς να τον υποβάλεις στον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησης, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ που θα απονεμηθούν από τον Πτηνολογικό και τους υποστηρικτές της εκστρατείας και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς – μπορείς να το τελειοποιήσεις πριν μας το παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι στις 30/3/18).

Περίμενες την τέλεια αφορμή για εξερεύνηση; Τώρα τη βρήκες! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 9:30πμ
Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τον κώδικα πρακτικής που προωθεί τον σεβασμό προς τη φύση και τον αρχαιολογικό χώρο, για να μην προκληθεί οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή που πραγματοποιείται το εργαστήριο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 και της εκστρατείας 'Wild for nature' την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out. Χορηγός επικοινωνίας CITY.
Αρχή Σελίδας


Καλύτερη Απεικόνιση με MS Internet Explorer 5.5+, Netscape Navigator 6.2+


© 2005 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Τμήμα Αρχαιοτήτων
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας