Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση

  


Λεωφόρος Κυρηνείας στο Πλατύ

Η κεντρική λεωφόρος Κυρηνείας στην Αγλαντζιά είναι ο πρώτος δρόμος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, με έντονη τη προσπάθεια δημιουργίας ενός φιλικού προς τον πολίτη, περιβάλλοντος
Με την απόφασή του να μειώσει το ύψος του πεζοδρομίου από 17εκ σε 8εκ. το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έκανε την πρώτη σημαντική κίνηση προς το γιλικό σχεδιασμό. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Μηχανικός της κατασκευάστριας εταιρίας κ. Ντίνος Κωνσταντίνου κα ι το επιτελείο του έδειξαν μεγάλο ζήλο και μεράκι και η συνεργασία με το Γραφείο Σχεδιασμού είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του πιο φιλικού ίσως δρόμου στη χώρα μας.

Με ράμπες κλίσης 5% και την ενσωμάτωση οδηγού όδευσης τυφλών με τις ανάγλυφες πλάκες επισήμανσης μπορεί ο πολίτης, ασχέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης να διακινηθεί με άνεση και ασφάλεια.

Όμως, στην Κύπρο τα αυτοκίνητα είναι μια μάστιγα. Πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί ανεβάζουν το αυτοκίνητό τους στο πεζοδρόμιο θεωρώντας ίσως ότι χαμήλωσε γι αυτούς (!!!) καταστρέφοντας έτσι την όλη προσπάθεια αλλά και τις ανάγλυφες πλάκες για τυφλούς. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά δείχνει το επίπεδο κάποιων συνανθρώπων μας που δεν σέβονται τίποτα και κανένα.

Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να εμποδίσει και να ανακόψει αυτή τη συμπεριφορά, για να μπορέσουμε επιτέλους στον τόπο μας να απολαύσουμε μια πο΄λη φιλιή και ανθρώπινη, όχι μόνο να τη βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να μεμψιμοιρούμε για την κατάντια μας

Κ.Π.


No documents found
© 2006 - 2013 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Γραφείο Σχεδιασμού για τα Άτομα με Αναπηρία
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου