Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία


ΕκτύπωσηΕκτύπωση

  


Στην Ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό του δομημένου περιβάλλοντος και πώς ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να είναι φιλικός προς όλους τους πολίτες. Επιλέγοντας από την λίστα που βρίσκεται στα αριστερά μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες που θα διευκολύνουν τους μελετητές αλλά και όσους επιιθυμούν να γνωρίζουν περισσότερα για τον «Σχεδιασμό για όλους»

Η απρόσκοπτη και ασφαλής διακίνηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικότητας είναι έκφραση πολιτισμού για μια οργανωμένη κοινωνία και αποτελεί σήμερα πια για την Ευρώπη μείζον θέμα για το οποίο έχουν ψηφιστεί ειδικές Νομοθεσίες που προωθούν την απρόσκοπτη, ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση όλων των πολιτών.

Σκοπός του Γραφείου Σχεδιασμού είναι η προώθηση της προσβασιμότητας των Εμποδιζόμενων Ατόμων στο δομημένο περιβάλλον: Δημόσια κτήρια, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες και γενικά όλους τους υπαίθριους ή κλειστούς χώρους όπου έχει πρόσβαση το κοινό.
Με δραστηριότητες που καλύπτουν το φάσμα Της κινητικότητας στο περιβάλλον, θα βρείτε στην Ιστοσελίδα αυτή πληροφορίες, εισηγήσεις, δεδομένα που αφορούν την προσβασιμότητα.

Μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε στην προσπάθεια αυτή, επικοινωνώντας μαζί μας για να μας πείτε τις απόψεις και τη γνώμη σας ή ακόμη για να αναφαίρετε οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο στο τηλ. 22 800 217 ή στο e mail:kpetridou@mcw.gov.cy

Κλέλια Πετρίδου
Υπεύθυνη Γραφείου Σχεδιασμού για τα Άτομα με Αναπηρία
Αρ. τηλ: 22 800 217
Αρ. φαξ: 22 800 154--

Το Γραφείο Σχεδιασμού ΑμεΑ έχει δημιουργήσει θεματικές ιστοσελίδες - blogs οι οποίες περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τα διάφορα επιμέρους θέματα της Προσβασιμότητας. Οι ιστοσελίδες θα συνεχίσουν να ενημερώνονται με νέες πληροφορίες και δεδομένα. Το email στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις είναι το clelia.pet@gmail.com.

Κανονισμός 61.H για την Πρόσβαση των ΑμεΑ στα κτίρια

Οδηγίες Σχεδίασης

Προσβάσιμα λεωφορεία - Οδηγίες προς Οδηγούς και ΑμεΑ επιβατες

Τεχνικές προδιαγραφές για πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες

Χώροι στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)

Προσβάσιμες πόλεις- Ημερίδα ΤΕΔΕΑ

© 2006 - 2013 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Γραφείο Σχεδιασμού για τα Άτομα με Αναπηρία
Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου