Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας

English

Αρχική Σελίδα | Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Συνδέσεις | Επικοινωνία
Αναζήτηση:     Κάντε κλικ εδώ για εκτέλεση αναζήτησης.
Ειδική Αναζήτηση          
Κάντε κλικ εδώ: Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα
 Εκτυπωτής Εκτύπωση

Ανακοίνωση: Θέσεις για φοίτηση Κυπρίων (άρρενες και θήλυς) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.


ΤΕΝ 18/ 1 / 8
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα παραχωρήσει μέχρι σαράντα (40) θέσεις για φοίτηση Κυπρίων (άρρενες και θήλυς) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι Κύπριοι και ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους να είναι Κύπριος στην καταγωγή και να έχουν γεννηθεί από το 1991 και μετά.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στα πιο κάτω μαθήματα:
 • Ελληνικά (έκθεση ιδεών) (Διάρκεια: 1 ώρα)
 • Μαθηματικά (άλγεβρα, γεωμετρία, τριγωνομετρία) (Διάρκεια: 1 ώρα)
 • Αγγλικά σε επίπεδο καλής γνώσης (Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά)

 • Η ημερομηνία εξετάσεων έχει καθοριστεί η 10η του Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 π.μ. στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Τα μαθήματα έχουν ίση βαρύτητα. Οι θέσεις θα παραχωρηθούν σε όσους/όσες θα συγκεντρώσουν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας.

  Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να εξασφαλιστούν από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας στη Λεμεσό ή από την ιστοσελίδα του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας στην διεύθυνση: www.shipping.gov.cy στην ενότητα «Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού». Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μέχρι τις 02 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 από τον 1ο όροφο του κτιρίου του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού αρ. 1, Μέσα Γειτονιά, Τ.Κ. 56193. Μαζί με τις αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα μαζί με ένα αντίγραφο για το καθένα:
  1. Πιστοποιητικό Γέννησης (πρωτότυπο). Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν γεννηθεί από το 1991 και μετά.
  2. Αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας
  3. Απολυτήριο (πρωτότυπο) Δημοσίου Λυκείου ή εξατάξιας Τεχνικής Σχολής, τεχνικής ή επαγγελματικής κατεύθυνσης. Οι τελειόφοιτες μαθήτριες να προσκομίσουν αποδεικτικό φοίτησης στην Τρίτη τάξη.
  4. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α», ή βεβαίωση ότι υπηρετούν τη θητεία τους για όσους έχουν καταταγεί με την Β ΕΣΣΟ 2017 (πρωτότυπο). Όσοι έχουν εξαιρεθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις για λόγους υγείας, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό από κυβερνητικό γιατρό, ανάλογης ειδικότητας με την πάθηση για την οποία εξαιρέθηκαν, που να βεβαιώνει ότι, η πάθηση δεν υφίσταται πλέον, ή εάν αυτή υφίσταται δεν αποτελεί κώλυμα για εργασία ως αξιωματικός εμπορικού ναυτικού.
  5. Πιστοποιητικό μόνιμης διαμονής από την Επαρχιακή Διοίκηση της επαρχίας διαμονής τους (πρωτότυπο).
  6. 20 ευρώ ως δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

  Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται στο ΤΕΝ από την 01/12/2017 και μετά. Αιτήσεις που δεν έχουν συμπληρωθεί ορθά ή και που δεν συνοδεύονται από τα πιο πάνω δικαιολογητικά δε θα παραλαμβάνονται.

  Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Μαρτίου 2018 από την ιστοσελίδα του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας στην ενότητα «Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού». Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου 2018 τα ακόλουθα:
 • Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από την Αστυνομία με ημερομηνία έκδοσης από 1η Αυγούστου 2018 και μετά (πρωτότυπο).
 • Δύο φωτογραφίες διαβατηρίου.
 • Πιστοποιητικό ιατρικής εξέτασης για υπηρεσία στην θάλασσα από οποιοδήποτε Κρατικό Νοσοκομείο (πρωτότυπο)Eπειδή οι ιατρικές εξετάσεις πιθανόν να χρειαστούν περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθούν, οι επιτυχόντες παροτρύνονται να αποταθούν έγκαιρα στα κρατικά νοσοκομεία.

  Συναφώς αναφέρεται ότι ανάμεσα σε άλλα ιατρικά πρότυπα για τους ναυτικούς, για την εισδοχή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, τα κριτήρια οπτικής οξύτητας είναι αυξημένα σε σχέση με τα κριτήρια που προβλέπονται από την κυπριακή νομοθεσία και έχουν όπως πιο κάτω:


  Οπτική οξύτητα
  χωρίς γυαλιάμε γυαλιάΑντίληψη χρωμάτων
  Πλοίαρχοι4/10 – 4/10 ή
  5/10 – 3/10
  7/10 -7/10Σε (10) ISHIHΑRA που δείχνονται επιτρέπονται (3) σφάλματα
  Μηχανικοί2/10 – 2/106/10 – 6/10Αναγνώριση τρίχρωμου φανού

 • Κάντε κλικ εδώ: Κατεβάστε το αρχείο τύπου PDFαίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις-2018.pdf
  Κάντε κλικ εδώ: Κατεβάστε το αρχείο τύπου PDFανακοινωση-εξετασεισ εισαγωγησ σε αεν.pdf


  Κατεβάστε το Adobe Acrobat Reader
  Κάντε κλικ εδώ: Αρχή σελίδας

  ©2007 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
  Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας
  Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου | Αποποίηση | Υπεύθυνος Διαδικτυακού Τόπου