Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακά Ταχυδρομεία

Ανακοινώσεις47ος Διεθνής Ταχυδρομικός Διαγωνισμός σύνταξης επιστολής από νεαρά πρόσωπα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

47ος Διεθνής Ταχυδρομικός Διαγωνισμός
σύνταξης επιστολής από νεαρά πρόσωπα

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, ανακοινώνει ότι η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση σε συνεργασία με την UNESCO, διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό σύνταξης επιστολής από νεαρά πρόσωπα ηλικίας μέχρι 15 χρόνων για το 2018 με θέμα:

«Φανταστείτε ότι είστε επιστολή που ταξιδεύει στο χρόνο. Ποιο μήνυμα θέλετε να μεταφέρετε στους αναγνώστες σας»?

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται όπως κάθε χρόνο με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Η επιστολή δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 800 λέξεις, να είναι δακτυλογραφημένη και να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας επιστολής, δηλαδή διεύθυνση παραλήπτη, αποστολέα, προσφώνηση (αγαπητέ/ή..) καθώς και υπογραφή. Τα στοιχεία αυτά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι φανταστικά και να μην δηλώνουν την ταυτότητα του μαθητή που έγραψε την επιστολή. Τα πραγματικά στοιχεία κάθε μαθητή θα αναγράφονται στην πάνω αριστερή πλευρά της επιστολής και θα περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το σχολείο , τμήμα, πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση μαθητή και σχολείου καθώς και τους αντίστοιχους τηλεφωνικούς αριθμούς. Τονίζεται ότι τα υπό αναφορά στοιχεία, θα πρέπει για σκοπούς αξιοπιστίας του Διαγωνισμού να είναι καλυμμένα και ως εκ τούτου όλοι οι μαθητές που προτίθεται να λάβουν μέρος να φροντίσουν να προμηθευτούν με το κατάλληλο υλικό από τα σχολεία τους.

Όλες οι επιστολές θα πρέπει να παραδοθούν από τους συμμετέχοντες στους Διευθυντές των Σχολείων οι οποίοι στη συνέχεια θα φροντίσουν να τις στείλουν μέχρι 28/2/2018, ανάλογα με την περίπτωση, στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Γραφείο Γενικής Επιθεωρήτριας
Μέσης Εκπαίδευσης ή Δημοτικής Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας &Πολιτισμού Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού
1434 Λευκωσία 1434 Λευκωσία

Η διόρθωση των επιστολών του διαγωνισμού και η επιλογή της καλύτερης θα γίνει από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το οποίο έχει εγκρίνει και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Η επιστολή που θα πάρει την πρώτη θέση παγκύπρια θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον 47ον διεθνή διαγωνισμό. Στους πρώτους τρεις παγκόσμιους νικητές , θα προσφερθούν από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Αναφέρεται ότι στα παιδιά που θα πάρουν τις 10 πρώτες θέσεις παγκύπρια θα προσφερθούν αναμνηστικά δώρα και χρηματικά ποσά σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018 μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων.

Υπουργείο Μεταφορών
Επικοινωνιών και Έργων
Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών
Δεκέμβριος 2017
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
api
Track & Trace
Υπολογιστής Τελών
ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Ταχυδρομικά Γραφεία
Moneygram
EMS Courier
Διαδικτυακή Πύλη
ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΗ (ΚΕ.ΠΟ)
ΝΕΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΚΕΠΑ
Κάντε μας Like στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter