Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2011

04/01/2011

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2011:

· Δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.
· Κάθε εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης πρέπει να φροντίσει ώστε να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του πριν την τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας.
· Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας είναι η Δευτέρα, 14/2/2011. Ο έλεγχος οχημάτων θα αρχίσει την Τρίτη, 15/2/2011 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας δεν έχει ανανεωθεί.
· Οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται από τις 7/1/2011 ως ακολούθως:

- στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy

- σε συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα,

- σε εμπορικές τράπεζες,

- στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη,

- στα Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

· Για όσα οχήματα δεν υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας, δεν είναι δυνατή η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να τα παρουσιάσουν για τον απαιτούμενο περιοδικό έλεγχο για να εκδοθεί, σε περίπτωση επιτυχίας, δελτίο επιτυχούς τεχνικού ελέγχου. Αμέσως μετά καθίσταται δυνατή η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας.

· Γίνεται έκκληση σε όλους να φροντίσουν για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους έγκαιρα προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.

· Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους κατά το 2010 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2011 θα πρέπει είτε να προσκομίσουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών «Πιστοποιητικό Καταστροφής», που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, είτε να υποβάλουν στο Τμήμα αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ 12. Σε αντίθετη περίπτωση η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.

· Οι άδειες κυκλοφορίας είναι δυνατόν να ανανεώνονται στο Διαδίκτυο καθόλη τη διάρκεια του έτους.
H Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου

Δρομολόγια Λεοφωρείων

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

Ευρωπαικές Εκλογές

Κυβερνητικές κατοικίες Τροόδους

ΔΙΑΥΛΟΣ

ITU150 anniversary

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων

master plan greek

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ

e-procurment

DIGITAL TV