Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Εκδήλωση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την ασφαλή μεταφορά παιδιών νηπιαγωγείου με λεωφορείο σε κατάλληλα παιδικά καθίσματα

21/02/2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Λευκωσία εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των παιδικών καθισμάτων για την ασφαλή μεταφορά παιδιών νηπιαγωγείου με λεωφορεία.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επεσήμανε ότι, σε σχέση με άλλες χώρες, η Κύπρος έχει καλές στατιστικές όσον αφορά στο θέμα των θανατηφόρων δυστυχημάτων. Από την στιγμή όμως που υπάρχει έστω και ένα θανατηφόρο ατύχημα, οφείλουμε να λάβουμε μέτρα και αποφάσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της Οδικής Ασφάλειας, τόνισε ο κ. Καρούσος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Καρούσος δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να φέρουμε λεωφορεία τα οποία να έχουν εφαρμοσμένα τα παιδικά καθίσματα και τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη από κάποια νηπιαγωγεία. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διαπιστώσουμε, τόσο εμείς όσο και οι βουλευτές της Επιτροπής Μεταφορών πρακτικά θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του μέτρου έτσι ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα με την ασφαλή διακίνηση των παιδιών με λεωφορεία. Στόχος και σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να αρθεί αυτός ο περιορισμός και να μπορούν τα παιδιά να διακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια, υπογράμμισε κ. Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιώργος Προκοπίου τόνισε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είδαν στην πράξη την χρήση των παιδικών καθισμάτων τα οποία θα βοηθήσουν για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών με λεωφορεία και ότι στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής θα ληφθεί και η τελική απόφαση.

Τέλος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι: «Μέσα από την σημερινή σύμπραξη Πολιτείας και Αστυνομίας βαδίζουμε με τον ίδιο στόχο και όραμα που δεν είναι άλλο από το να ευτυχήσουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν έμπρακτα στη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Μεταφορών απένειμε τα διπλώματα σε μαθητές του νηπιαγωγείου της ΠΑΣΥΔΥ που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό Σχεδίου με τίτλο «Χρησιμοποιώ το σωστό παιδικό κάθισμα».O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων