Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και της Πρέσβεως της Πολωνίας στην Κύπρο στo Αρχαιολογικό Χώρο της Κάτω Πάφου 15.10.2020

16/10/2020

Στο πλαίσιο της 55ης επετείου παρουσίας της αρχαιολογικής αποστολής της Πολωνίας στην Πάφο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου και η Πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο κα Irena Lichnerowicz – Augustyn επισκέφθηκαν χθες τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κάτω Πάφου.

Ο κ. Καρούσος και οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν τόσο για τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη συντήρηση των πολύ σημαντικών ψηφιδωτών που έχουν ανακαλυφθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κάτω Πάφου.

Ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στη σημασία της παρουσίας της Πολωνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Πάφο ανέφερε ότι η συμβολή ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην έρευνα, προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας είναι αδιαμφησβήτητη, ειδικά όσον αφορά την Πάφο, τα μνημεία της οποίας περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

«Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε έντονα τις συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού. Η Πολωνική Αρχαιολογική Αποστολή της Πάφου, η οποία είναι η παλαιότερη που βρίσκεται στο νησί, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αρχαιολογικών αποστολών που βρίσκονται στην Κύπρο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη φιλία μεταξύ των χωρών μας» επεσήμανε ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η 55η επέτειος της παρουσίας της πολωνικής αρχαιολογικής αποστολής στην Πάφο γιορτάζεται με μια κοινή αποστολή των δύο μεγάλων πανεπιστημίων της Πολωνίας, της Βαρσοβίας και της Κρακοβίας, υπό τη διεύθυνση της φημισμένης ακαδημαϊκού, με εκτενή γνώση των ελληνιστικών και ρωμαϊκών περιόδων, καθηγήτρια Ewdoksia Papuci-Wladyka.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η ανάπτυξη της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας στην Κύπρο βοηθά στη δημιουργία μόνιμης και σίγουρης σχέσης μεταξύ των λαών της Κύπρου και της Πολωνίας.
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων