Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Έγκριση Έργου για δημιουργία υποδομών, στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων 29.07.2020

29/07/2020

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την εγκατάσταση νέων στάσεων και στεγάστρων Παγκύπρια και για την επιδιόρθωση υφιστάμενων που έχουν κριθεί ότι είναι καλή κατάστασης.

Το Έργο εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών των δημόσιων μεταφορών με απώτερο σκοπό την παροχή βελτιωμένης και αυξημένης υπηρεσίας προς τους χρήστες των δημόσιων μεταφορών.

Το Έργο αφορά στη δημιουργία 4962 νέων και αναβαθμισμένων στάσεων / στεγάστρων, σε παγκύπρια βάση. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος θα κατασκευαστούν 2015 νέες στάσεις λεωφορείων, 1688 νέα στέγαστρα και θα επιδιορθωθούν 1259 στέγαστρα.

Τα στέγαστρα με βάση τον προγραμματισμό θα παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση, θα είναι ομοιόμορφα, εργονομικά, πράσινα και αυτόνομα. Η πληροφόρηση για έλευση λεωφορείου θα παρέχεται οπτικά και ηχητικά για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής αντίστοιχα.

Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος για την υλοποίηση των νέων στάσεων και στεγάστρων και βελτιωτικών εργασιών υπολογίστηκε στα €35 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα το κόστος κατασκευής και αναβάθμισης των στάσεων / στεγάστρων έχει εκτιμηθεί στα €20 εκατομμύρια και το κόστος των βελτιωτικών εργασιών σε υποδομές και πεζοδρόμια όπου αυτά θα τοποθετηθούν σε €15 εκατομμύρια. Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι όπως το επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιηθεί εντός 5 ετών, δηλαδή με ετήσια δαπάνη €7 εκατομμυρίων.
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων