Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου για Αναβάθμιση Στάσεων/Στεγάστρων Λεωφορείων 02.04.2021

02/04/2021


Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Αμμοχώστου για την Αναβάθμιση των Στάσεων και Στεγάστρων Λεωφορείων.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και εκ μέρους των Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Αμμοχώστου όλοι οι Δήμαρχοι και Προέδροι Κοινοτήτων της Επαρχίας στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Το εν λόγω Μνημόνιο αποτελεί θεμελιώδη λίθο για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνολικού Έργου Αναβάθμισης των Υποδομών Δημοσίων Μεταφορών αφού προωθεί τη δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και τον καθορισμό των παράλληλων και των από κοινού ενεργειών. Ίδιου τύπου Μνημόνια Συνεργασίας έχουν υπογραφεί και με τους Δήμους και τις Κοινότητες των Επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας ενώ τους προσεχείς μήνες θα διευθετηθεί και η υπογραφή με τους Δήμους/Κοινότητες της Επαρχίας Πάφου.

Το Έργο Αναβάθμισης των Στάσεων και Στεγάστρων αποσκοπεί στην ενίσχυση των Δημοσίων Μεταφορών οι οποίες συνδράμουν στην:

· προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας,

· απάμβλυνση κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στα αστικά και τουριστικά κέντρα και εισόδους των πόλεων,

· ανάπτυξη πολιτικών που θα στηρίξουν την συμπαγή ανάπτυξη, την εμπορικότητα των αστικών κέντρων και να αναβαθμίσουν την οικονομία του τόπου,

· στήριξη ευάλωτων ή εξαρτώμενων ομάδων πληθυσμού,

· στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών.

Το εν λόγω Έργο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Καρούσος βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, αφού έχουν πλέον ολοκληρωθεί η αποτύπωση κατάστασης κάθε σημείου στάσης, ο σχεδιασμός, το επενδυτικό πλάνο και η στρατηγική υλοποίησης. Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι εντός του μήνα, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση των στάσεων/στεγάστρων Παγκύπρια και τους προσεχείς μήνες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προχωρήσει και η αναβάθμιση των υποδομών στα σημεία τοποθέτησής τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παρουσίαση για τις δράσεις που ολοκληρώθηκαν ή προγραμματίζονται να εκτελεσθούν στο πλαίσιο του Έργου από τον Μηχανικό του Τμήματος Δημοσίων Έργων που συντονίζει το Έργο, κ. Αριστοτέλη Σάββα. Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν το σχεδιασμό των προτεινόμενων στεγάστρων, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες, ενσωματώνει τεχνολογία πληροφόρησης του κοινού καθώς και τοπικής παραγωγής ηλεκτρισμού με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω Έργο έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Στρατηγική υλοποίησής του εντάσσεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Το Έργο έχει εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σχετικά Αρχεία:
 20210402Karousosstasisleoforionparalimni (002).jpeg


O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων