Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα την Οδική Ασφάλεια

04/03/2020

Η Οδική Ασφάλεια βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είχαμε μία ευρεία και παραγωγική σύσκεψη. Πάρθηκαν διάφορες αποφάσεις οι οποίες θα αποσταλούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για επικύρωσή τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Καταρχήν, θα δημιουργηθεί μία διαδικτυακή εφαρμογή την οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν με τα διάφορα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου. Στην ίδια εφαρμογή θα καταγράφονται τα διάφορα δυστυχήματα για περαιτέρω αξιοποίησή τους για στατιστικούς σκοπούς. Αυτή η εφαρμογή αξιοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό και πιστεύουμε ότι με την βελτίωση των προβληματικών σημείων στο οδικό δίκτυο θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στους επικίνδυνους οδηγούς. Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αξιοποιώντας τις εξουσίες που έχει θα συνεχίσει την πολιτική αναστολής των αδειών οδήγησης των επικίνδυνων οδηγών. Το μέτρο αυτό θα ενισχυθεί και με την ανταλλαγή πληροφοριών και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Επίσης, έχει παρθεί απόφαση όπως ο βαθμός δυσκολίας των εξετάσεων για απόκτηση άδειας οδήγησης θα αυξηθεί. Ήδη το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ετοιμάζει όρους για προσφορά ούτως ώστε το θεωρητικό κομμάτι απόκτησης της άδειας οδήγησης να υλοποιείται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται σήμερα. Επιπρόσθετα, θα προωθηθεί αλλαγή στην Νομοθεσία βάσει της οποίας ο εξεταζόμενος θα πρέπει να παρακολουθήσει συγκεκριμένο αριθμό υποχρεωτικών μαθημάτων πριν να ξεκινήσει την πρακτική εξέταση. Επιπλέον, μέσω της εγκατάστασης συσκευών τηλεμετρίας, τα γνωστά GPS, θα επιβεβαιώνεται ότι η πρακτική εξέταση διεξάγεται στο χρόνο που απαιτείται.

Τέλος, επειδή θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό την προώθηση του μηνύματος της Οδικής Ασφάλειας, έχουμε αποφασίσει την εισαγωγή ενός θεσμού τον οποίο θα ονομάσουμε «Πρεσβευτής της Οδικής Ασφάλειας». Ο τίτλος αυτός θα απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίοι θα μεταβαίνουν στα σχολεία και σε διάφορες εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την προώθηση θεμάτων οδικής ασφάλειας».O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων