Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ 01.05.2020

01/05/2020

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, σε συνέχεια της Ανακοίνωσης του με ημερ. 17 Μαρτίου 2020, ανακοινώνει ότι από την 4η Μαΐου 2020 οι Εταιρείες Μεταφοράς Τακτικών Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη καθώς και όλα τα μέσα δημόσιων μεταφορών με λεωφορείο, δηλαδή υπηρεσίες κλειστών θυρών (Shuttle) από και προς τα αεροδρόμια, τουριστικά λεωφορεία και ιδιωτικά λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 50% της χωρητικότητας των οχημάτων τους στρογγυλοποιημένο προς τον αμέσως πιο κάτω ακέραιο αριθμό (π.χ ο αριθμός 6.35 μετατρέπεται σε 6).

2 Το μέτρο ακύρωσης όλων των διαδρομών Τακτικών Διαδρομών με Κόμιστρο ανά Επιβάτη που διενεργούνται Κυριακή ή αργίες συνεχίζει να ισχύει.

3. Για τα ταξί (αστικά/αγροτικά/υπεραστικά) ισχύουν τα ακόλουθα:

· Τα ταξί με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων, δύνανται να μεταφέρουν το πολύ δύο επιβάτες (εξαιρουμένου του οδηγού).

· Τα ταξί με δυνατότητα μεταφοράς πέραν των τεσσάρων ατόμων, δύνανται να μεταφέρουν το πολύ τρεις επιβάτες (εξαιρουμένου του οδηγού).

4. Στα πλαίσια διαχείρισης της επιδημίας COVID – 19 έχουν δοθεί επικαιροποιημένες οδηγίες για εφαρμογή μέτρων-ενεργειών τόσο για προστασία των επιβατών όσο και για προστασία των ίδιων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις λεωφορείων που εκτελούν Τακτικές Γραμμές Μεταφοράς Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη αλλά και έκτακτες οδικές επιβατικές μεταφορές (τουριστικά λεωφορεία), μεταφορές κλειστών θυρών από και προς τα αεροδρόμια, ιδιωτικές μεταφορές και μεταφορές με υπεραστικά ταξί. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν Μέτρα Ατομικής Προστασίας που θα πρέπει να εφαρμόζει ο οδηγός του οχήματος δηλαδή να φορά γάντια και μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, να μπορεί να ανταποκριθεί σε περιπτώσεις που ένας επιβάτης παρουσιάζει συμπτώματα της επιδημίας COVID – 19. Επιπλέον οι οδηγίες περιλαμβάνουν μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει η ίδια η επιχείρηση προληπτικά σε σχέση με την ενημέρωση και προστασία του επιβατικού κοινού αλλά και των εργαζομένων όσο και διαχειριστικά στις περιπτώσεις ενδεχόμενων περιστατικών COVID – 19.
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων