Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Υπογραφή συμβολαίου για την κατασκευή της Φάσης Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαΐττά 05.06.2020

05/06/2020

Υπογράφτηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο για την κατασκευή της Φάσης Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά. Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Σωκράτης Ζαπίτης και εκ μέρους της εταιρείας «CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED», o Διευθυντής κ. Γεώργιος Χρυσοχός, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Σταύρου Μιχαήλ.

Η Φάση Α1 αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais de Sport) μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη. Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα. Επίσης το έργο διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου, ένα ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή Παλώδιας, τέσσερεις κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση, μία υπόγεια διάβαση και τοίχους αντιστήριξης.

Οι σχετικές προσφορές ζητήθηκαν στις 14 Μαρτίου 2019 και υποβλήθηκαν στις 28 Ιουνίου 2019 αλλά στη συνέχεια υποβλήθηκε Ιεραρχική Προσφυγή η οποία εκδικάστηκε πρόσφατα. Η υλοποίηση της Φάσης Α1 προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο 2020, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος €26.126.000 + ΦΠΑ.

Στο σύνολο του, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Σαϊττά είναι μήκους 22,5 χλμ. περίπου, και για την ολοκλήρωση του υπολείπονται οι ακόλουθες 2 φάσεις για τις οποίες ετοιμάζονται οι μελέτες:

Ø Φάση Α2, Παλώδια – Άλασσα, μήκος 8χλμ. (ΧΘ 8+400-16+400): €66εκ.+ΦΠΑ
Ø Φάση Β, Άλασσα – Σαϊττάς 10,8χλμ. (ΧΘ 16+400-27+250): €75εκ.+ΦΠΑ

Με την ολοκλήρωση το έργου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη όσον αφορά την ασφάλεια στη διακίνηση, τον περιορισμό της αστυφιλίας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ορεινής Λεμεσού.O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων