Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου 01.06.2020

01/06/2020

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε σήμερα μαζί με την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ Μαρίνα Σολομίδου - Ιερωνυμίδου Αρχαιολογικούς Χώρους, Αρχαία Μνημεία και μουσεία των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού ήταν το Κάστρο Κολοσσίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους Αρχαιολογικούς Χώρους Κουρίου και Κάτω Πάφου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο επιθεώρησης για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου που έθεσε το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την επανέναρξη των επισκέψεων από το ευρύ κοινό στα Μουσεία, στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Αρχαία Μνημεία τα οποία είχαν προσωρινά κλείσει έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Αρχαιολογικό Χώρο Κουρίου ο κ. Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες όπως φέτος, ένεκα της παραμονής τους στην Κύπρο, επισκεφθούν τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Αρχαία Μνημεία και τα μουσεία τα οποία βρίσκονται κάτω από την αρμοδιότητα του Τμήματος Αρχαιοτήτων και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει το νησί μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την εφαρμογή όλων των σχετικών Πρωτοκόλλων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς μας χώρους. Επιπρόσθετα αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σχετικό Πρωτόκολλο που αφορά στη διενέργεια συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους όπως το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας των λιμανιών ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι θα ισχύουν τα αντίστοιχα μέτρα που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια.Σχετικά Αρχεία:
 received_278965609975796.jpg received_583062575961954.jpg received_2677642339158151.jpg received_1034659723598497.jpg


O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων