Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

15/03/2020

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, οι Εταιρείες Μεταφοράς Τακτικών Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 50% της χωρητικότητας των οχημάτων τους.

2. Επιπρόσθετα το μέτρο αυτό επεκτείνεται σε όλες τις δημόσιες μεταφορές δηλαδή υπηρεσίες κλειστών θυρών (Shuttle) από και προς τα αεροδρόμια, τουριστικά λεωφορεία, ιδιωτικά λεωφορεία ταξί (αστικά/αγροτικά/υπεραστικά) και εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων.

3. Παρακαλείται το επιβατικό κοινό και οι εταιρείες μεταφορών όπως εφαρμόσουν άμεσα το πιο πάνω μέτρο.

4. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο έχει ήδη δώσει οδηγίες για την λήψη μέτρων που αφορούν την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων και περιέχουν μέτρα πρόληψης για τα άτομα και καθαριότητας/απολύμανσης των οχημάτων.

5. Όσον αφορά ειδικά την απολύμανση όλων των Δημόσιων Μέσων Μεταφοράς έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από οδηγίες του Υπουργείου και μέχρι και την Τρίτη 17/03/2020, όλα τα πιο πάνω μέσα θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και εφαρμόσει επί των οχημάτων σχετικό Πιστοποιητικό Απολύμανσης. Το εν λόγω Πιστοποιητικό, στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης καθώς και η διάρκεια της, θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανές σημείο εντός του οχήματος ώστε να μπορεί να διαβάζεται εξωτερικά από τον χρήστη.

6. Τέλος τονίζεται ότι όχημα που από την 18/03/2020 δεν φέρει το πιο πάνω Πιστοποιητικό Απολύμανσης δεν μπορεί να παρέχει την ανάλογη αδειοδοτημένη υπηρεσία.
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων