Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μια νέα εποχή αρχίζει σήμερα για την πόλη της Λάρνακας

13/02/2020

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε χθες το βράδυ, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, με την κοινοπραξία Ισραηλινών συμφερόντων η προώθηση της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε λιμενικές υποδομές, ανάπτυξη της μαρίνας, ανάπλαση της περιοχής η οποία περιλαμβάνει ανάπτυξη του οδικού δικτύου, χώρους πρασίνου, πάρκα και πεζόδρομους, καθώς και οικιστικές μονάδες, χώρους εστίασης και αναψυχής, καταστήματα και άλλες κοινωνικές αναπτύξεις σε μια περίοδο περίπου 10-15 χρόνων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν την συνάντηση με τους Δημάρχους της Επαρχίας Λάρνακας, για θέματα των αρμοδιοτήτων τους ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας αλλά και για την Κύπρο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι διαπραγματεύσεις για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας έχει λήξει με επιτυχία χθες το βράδυ. Πρόκειται για μια επένδυση του 1 δισεκατομμυρίου με πολλαπλά οφέλη και για την Λάρνακα αλλά και την οικονομία του τόπου. Πρόκειται για ανάπτυξη οποία θα συμπεριλαμβάνει την μαρίνα, το εμπορικό λιμάνι καθώς επίσης οικιστική, τουριστική και εμπορική ανάπτυξη. Το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί σε δέκα μέρες και αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου και σημαντικού για την οικονομία του τόπου έργου»

Τέλος, ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου του για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλε έτσι ώστε να έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι: «Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων γιατί μιλάμε για ένα έργο το οποίο η Λάρνακα περιμένει εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μία νέα εποχή για την Λάρνακα. Αφορά ένα έργο με μεγάλη ανάπτυξη το οποίο θα ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας, θα δώσει μία νέα ώθηση στην οικονομία και στην ανάπτυξη της Λάρνακας».O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων