Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.) – 26.021.20

27/02/2020

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εξεύρεση λύσεων στα διάφορα προβλήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Καρούσος τόνισε ότι, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συνεχίσει, μεταξύ άλλων, να επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στα δημόσια κτίρια και στις δημόσιες μεταφορές, θεμάτων που αφορούν στην κατάλληλη διαμόρφωση πεζοδρομίων και καθώς επίσης στην αναβάθμιση της υφιστάμενης πληροφόρησης στις στάσεις των λεωφορείων έτσι ώστε να είναι κατανοητή και στα άτομα με αναπηρία.

Η αντιπροσωπεία της ΚΥ.Σ.Ο.Α ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όπως, σε συνεργασία με τα άλλα Υπουργεία, προχωρήσει στην ίδρυση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας καθώς και στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης που αφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο όλο θέμα και ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προτίθεται να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση των θεμάτων που αφορούν άμεσα στα άτομα με αναπηρία.Σχετικά Αρχεία:
 IMG_20200226_130809_resized_20200226_033131853 (002).jpg IMG_20200226_152425 (002).jpg


O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων