Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Άλλα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Υπουργός Μεταφορών και Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας: Κοινή Πρωτοβουλία Οδικής Ασφάλειας 05.04.2021

05/04/2021

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας με αποκλειστικό θέμα, την οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών.

Οι μοτοσικλετιστές αποτελούν μια ευάλωτη ομάδα στο οδικό δίκτυο και πολλές φορές πληρώνουν τα λάθη άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την τελευταία πενταετία, περίπου το 27% των νεκρών σε οδικές συγκρούσεις ήταν μοτοσικλετιστές ή επιβάτες μοτοσικλέτας. Το ποσοστό των οδικών θανάτων οδηγών και επιβατών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων θεωρείται εξαιρετικά ψηλό, καθότι το ποσοστό των οχημάτων αυτών στην Κύπρο δεν υπερβαίνει το 5%. Παράλληλα, το 44% των μοτοποδηλατιστών / μοτοσικλετιστών και επιβατών δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.
Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπογράμμισε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί και δηλώνουν την ανάγκη ανάληψης περισσότερων δράσεων που θα έχουν ως στόχο την οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών.

Στη σύσκεψη, ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, για τις πρόνοιες του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας που αφορούν οδηγούς και επιβάτες μοτοσικλετών. Παράλληλα, συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και το οδικό δίκτυο. Ο Υπουργός Μεταφορών, τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας των μοτοσικλετιστών με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και συμφωνήθηκε όπως υπάρξει ένας συνεχής διάλογος στοχεύοντας σε ψηλότερα επίπεδα οδικής ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο θα καθοριστεί άτομο επικοινωνίας των μοτοσικλετιστών στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για άμεση ενημέρωση για προβληματικά σημεία στο οδικό δίκτυο.

Οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών αναφέρθηκαν σε κάποιες δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση και τη διαρκή επιμόρφωση των μοτοσικλετιστών, την επιδότηση για αγορά κράνους, την τροποποίηση της Νομοθεσίας για την χορήγηση αδειών στους μοτοσικλετιστές, καθώς επίσης την τροποποίηση της Νομοθεσίας για να παραμένουν αναμμένα τα φώτα των μοτοσικλετών όλο το 24ωρο.

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «οι μοτοσικλετιστές ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια τους, και πρέπει να τους ακούσουμε, για να διορθώσουμε πράγματα και να βελτιώσουμε το επίπεδο της οδικής ασφάλειας». Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι θα συναντηθεί με όλα τα οργανωμένα σύνολα των μοτοσικλετιστών, σε όλες τις επαρχίες, για να ακούσει τις εισηγήσεις τους και να αποφασιστούν από κοινού περαιτέρω δράσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια.


Σχετικά Αρχεία:
 20210405karousosmotorcyclists.jpeg


O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

ΔΙΑΥΛΟΣ

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων