Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Υπουργός Μήνυμα Υπουργού

Μήνυμα Υπουργού  Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

  Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η ηλεκτρονική εποχή στην οποία ζούμε, μας παρέχει νέες και πρόσθετες δυνατότητες, τις οποίες φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω, σε μια προσπάθεια να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά στο σημαντικό και πολύμορφο έργο που επιτελείται στο Υπουργείο μας. Πιστεύουμε παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να διευρύνουμε τις δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας ώστε να γίνουμε κι εμείς δέκτες, των δικών σας απόψεων και εισηγήσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο φιλική για τον πολίτη, λειτουργία του Υπουργείου μας.

  Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως είναι οι επικοινωνίες, οι ιδιωτικές και δημόσιες οδικές μεταφορές, η πολιτική αεροπορία, τα δημόσια έργα, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, οι αρχαιότητες και άλλους τομείς, οι οποίοι αφορούν στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Την ίδια ώρα, η μικρή μας πατρίδα είναι ισότιμο και ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας διεκδικώντας να διαμορφώσει το δικό της σύγχρονο ρόλο, σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο και έντονα ανταγωνιστικό κόσμο. Όραμά μας είναι, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε η Κύπρος να μετατρέψει τους κινδύνους και τις απειλές, σε ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονιστικές αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η πατρίδα και η κοινωνία.

  Με διάλογο, με διαφάνεια, με ήθος και εντιμότητα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της κρίσης και να προσφέρουμε στον τόπο μας, στους πολίτες και στα παιδιά μας, το ευρωπαϊκό μέλλον που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

  Το στοίχημα αυτό είναι συλλογικό και είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε.

  Γιάννης Καρούσος

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων