Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Υπουργείο Γενικός Διευθυντής

Γενικός ΔιευθυντήςΣταύρος Α. Μιχαήλ

Γενικός Διευθυντής

Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων


Ο κύριος Μιχαήλ γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1957. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και πήρε πτυχίο στα Οικονομικά από τη Νομική Σχολή (Τμήμα Οικονομικών) του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1981 προσλήφθηκε το Σεπτέμβριο του ιδίου χρόνου στη Στατιστική Υπηρεσία ως Έκτακτος Βοηθός Στατιστικής 3ης τάξης. Το 1986 διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ως Οικονομικός Λειτουργός, όπου υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της δομής του Υπουργείου.

Το 1988 με υποτροφία του Fulbright, τριών μηνών μετέβηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον όπου ειδικεύτηκε στα Δημόσια Οικονομικά. Το 1994 με υποτροφία της Κυβέρνησης ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «Public Sector Management» (MPSM) στο Cyprus International Institute of Management (C.I.I.M).

Το 2001 διορίστηκε Διευθυντής του Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών, θέση που κατείχε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 και από το 2000 εκτελεί ταυτόχρονα και χρέη Διευθυντή του Κρατικού Λαχείου ενώ από το 2005 είναι εκλεγμένος Εσωτερικός Ελεγκτής στη Ευρωπαϊκή Ένωση Λαχείων (European Lotteries Association). Από το 2005 μέχρι το 2013 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ταμίας του Ιδρύματος Πολιτισμού Κύπρου.

Από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης από το 1996 μέχρι το 2018. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Χορηγιών του ΟΠΑΠ από το 2015 μέχρι το 2018. Από το 2007 μέχρι το 2018 είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Έργου Παραχώρησης (ΕΣΕΠ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Συμβουλίου Προσφορών Άμυνας και Ασφάλειας από το 2011 μέχρι το 2018.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2018 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Μιχαήλ και έχει τρία παιδιά.

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κος Γιάννης Καρούσος

CyprusFlightPass

112

Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας

COVID-19

Δημόσιες Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Δρομολόγια Λεοφωρείων

DECADE OF ACTION FOR ROAD SAFETY 2011-2020

ΔΙΑΥΛΟΣ

CYnergy

Motionbuscard

Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Εργαλείο Τιμών Δεμάτων

Ασφαλές Διαδίκτυο

Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία

Προεδρία - Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περί Κύπρου /
Aspects of Cyprus

IMI

ΙΜΙ - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

Πληρωμή Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων