mtcw
Είναι πραγματικά ιδιαίτερη η χαρά μου για τη σημερινή τελετή, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη για την υλοποίηση μιας ακόμα εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κατασκευή ενός μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου με πολλαπλά οφέλη για τους τομείς του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των μεταφορών και της οικονομίας τόσο για την Πόλη και την Επαρχία της Λάρνακας, όσο και για την Κύπρο ευρύτερα.

Σήμερα παραδίδουμε και επίσημα στον επενδυτή το Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας και με αυτόν τον τρόπο μπαίνει σε πορεία υλοποίησης το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, αφού η επένδυση θα ξεπεράσει το 1.2 δις ευρώ.

Πρόκειται για μια επένδυση, η διαδικασία της οποίας πέρασε από Συμπληγάδες και που μέχρι πριν λίγο καιρό αρκετοί εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο η Κυβέρνηση θα έφερνε εις πέρας αυτό το μεγαλεπήβολο έργο. Σήμερα, το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα, χάριν στην αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έθεσε την επένδυση αυτή στις προτεραιότητές του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προκατόχους μου Υπουργούς Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τον Μάριο Δημητριάδη και την Βασιλική Αναστασιάδου, οι οποίοι εργάστηκαν μεθοδικά για να προχωρήσουν επιτυχώς οι διαδικασίες των διαγωνισμών, της διαπραγμάτευσης και όλων όσων απαιτούνταν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ επίσης τα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής, τους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Σταύρο Μιχαήλ, του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Ζαχαριάδη, όπως και την Νομική Υπηρεσία, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, και ιδιαίτερα την Ρένα Παπαετη και την ομάδα της.

Την ίδια ώρα, θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και τον Πρόεδρό της, τον φίλο Αντώνη Στυλιανού, που στήριξαν το όλο εγχείρημα με όλα τα διαθέσιμα μέσα και την τεχνογνωσία τους.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες, όμως, θα ήθελα να μεταφέρω στην Ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η άψογη συνεργασία σας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η θέλησή σας να δώσετε ζωή σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα, μας έφερε στη σημερινή μέρα.

Κυρίες και Κύριοι,

Δραττόμενος της ευκαιρίας, οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τον Σταύρο Μιχαήλ. Φίλε Σταύρο, η σκληρή και επίπονη δουλειά που έφερες εις πέρας μαζί με την ομάδα σου οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Αγκάλιασες την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και με τη μεθοδικότητα και την επιμονή σου, καταφέραμε να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε τέτοιας έκτασης έργα, επιτηρούσες μέχρι και τα μεσάνυκτα της 31ης Μαρτίου τις διαδικασίες και έδινες λύσεις, μαζί με την Ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων, με αποτέλεσμα να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας και να παραδώσουμε το Έργο στον επενδυτή χωρίς καμία καθυστέρηση και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της ευσυνειδησίας και της εργατικότητας που χαρακτήρισαν τον Σταύρο όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε με ήθος σε όποια θέση της Δημόσιας Υπηρεσίας κλήθηκε να εργαστεί. Είναι για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του που η αφυπηρέτησή του τον ερχόμενο Ιούνιο θα αφήσει στο Υπουργείο Μεταφορών ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Φίλε Σταύρο, για μένα προσωπικά, ήταν μεγάλη τιμή που μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί σου και δηλώνω περήφανος γιατί είχαμε όραμα και καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλές από τις πτυχές του, έχοντας στο επίκεντρο το καλό συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Όσοι δουλέψαμε μαζί σου και έχουμε δει την οξυδέρκεια με την οποία χειρίζεσαι τις καταστάσεις, αλλά και την ανιδιοτέλειά σου, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι αποτελείς παράδειγμα προς `μίμηση.

Με την ευχή να έχεις μια ήρεμη αφυπηρέτηση και να απολαύσεις όμορφες στιγμές με την αγαπημένη σου οικογένεια, θα ήθελα να καλέσω τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδώσει εκ μέρους της Πολιτείας αναμνηστική τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου που έχεις επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια.