mtcw


Θέλω να ευχαριστήσω το G.C.School of Careers για την πραγματικά τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στη πολύ σημαντική αυτή, αλλά και συνάμα όμορφη και γεμάτη συναισθηματισμό τελετή αποφοίτησης της ακαδημαϊκής χρονιάς 2007-8.

Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα να απευθυνθώ στους τελειόφοιτους, τους νέους και νέες, που αποφοιτούν φέτος από το G.C.School of Careers.

Αγαπητοί τελειόφοιτοι,

Μια αποφοίτηση είναι ένας σημαδιακός και σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου, του κάθε μαθητή, του κάθε σπουδαστή. Είναι η κατάληξη μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που ολοκληρώνει μια ενότητα, μια από πολλές ενότητες που συναποτελούν την πορεία, το ταξίδι της μόρφωσης.
Αυτό το υπέροχο ταξίδι μόρφωσης δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια αέναη προσπάθεια απόκτησης, ή καλύτερα κατάκτησης γνώσης, εμπειριών και δεξιοτήτων. Όλων αυτών των γνωρισμάτων δηλαδή που επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη δυνατότητα και καταξιώνουν τον άνθρωπο. Συνεχίστε, λοιπόν αγαπητοί τελειόφοιτοι αυτό το υπέροχο ταξίδι. Συνεχίστε το, και απολαύστε το.

Κυρίες και κύριοι,

Μια ακόμη σειρά αποφοίτων ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών της, πανέτοιμη να συνεχίσει με αξιώσεις τις ανώτερες σπουδές της στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

To G.C.School of Careers, λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια. Με αξιόλογα προγράμματα και σημαντικούς στόχους. Στόχοι που διαχρονικά υλοποιούνται, γιατί υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις γι΄ αυτό. Υπάρχει πάνω απ΄ όλα συνέπεια, επαγγελματισμός και αφοσίωση από πλευράς της Διεύθυνσης και του ακαδημαϊκού προσωπικού. Παράλληλα υπάρχει άρτια συνεργασία διεύθυνσης, καθηγητών και γονιών. Με αυτές τις προϋποθέσεις, η σχολή τιμά πραγματικά τόσο το δικό της όνομα , όσο και το επίπεδο της μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο , πετυχαίνοντας κάθε χρόνο πρώτα παγκόσμια βραβεία σε διάφορες διεθνείς εξετάσεις.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του, το G.C.School of Careers έχει αποδείξει ότι δεν προσφέρει απλά ακαδημαϊκές γνώσεις. Προσφέρει παράλληλα και απόκτηση οριζόντιων δεξιοτήτων όπως η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, η δημιουργικότητα, η ανάληψη πρωτοβουλίας για επίλυση προβλημάτων και άλλων συναφών προσόντων. Αυτά τα προσόντα , μαζί με τις θεωρητικές γνώσεις προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πραγματικά προετοιμασία για το δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ανώτερης εκπαίδευσης ή της εργασίας στο οποίο οι απόφοιτοι καλούνται να ενταχθούν. Ταυτόχρονα, το σχολείο ετοιμάζει τους απόφοιτους του για να είναι ενεργοί, ενημερωμένοι και συμμέτοχοι πολίτες.

Επιτρέψτε μου στο στάδιο αυτό να αναφερθώ σε μια προσωπική εμπειρία που είχα με μαθητές του G.C.School of Careers. Πριν μερικές εβδομάδες, είχα την μεγάλη χαρά να παρακολουθήσω στο Υπουργείο μας την παρουσίαση μιας πραγματικά εντυπωσιακής και αξιέπαινης έρευνας από ομάδα μαθητών του G.C.School of Careers. Το θέμα της έρευνας ήταν η Οδική Ασφάλεια, και ο τρόπος που τα παιδιά του σχολείου την διεξήγαγαν και την παρουσίασαν έδειξε το υψηλό επίπεδο κοινωνικής ευαισθησίας τους. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό όσο και τη διεύθυνση και τους καθηγητές της Σχολής που ενθάρρυναν και καθοδήγησαν τους μαθητές στα διάφορα στάδια της εργασίας τους. Θέλω επίσης να απευθύνω ξανά την πρόσκληση του Υπουργείου μου προς τους μαθητές του G.C.School of Careers, να συμμετάσχουν το ερχόμενο φθινόπωρο στην μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης για θέματα οδικής ασφάλειας που θα απευθύνεται κυρίως στους νέους μας. Πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος να στείλουμε μηνύματα στην κυπριακή νεολαία είναι μέσα από συνομηλίκους τους που έχουν τις απόψεις και τις ευαισθησίες των παιδιών του G.C.School of Careers.

Θέλω να ολοκληρώσω το σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, συγχαίροντας τους φετινούς αποφοίτους κι ευχόμενος σε αυτούς καλή επιτυχία στο δρόμο που ο καθένας θα αποφασίσει να ακολουθήσει. Ταυτόχρονα οφείλω να συγχαρώ και τους καθηγητές και υπόλοιπο προσωπικό του G.C.School of Careers για το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελούν στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση στον τόπο μας.

Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια, καλή θητεία στα παιδιά που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά και καλή επιτυχία σε όσους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σας ευχαριστώ.