mtcw
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Νίκος Νικολαΐδης

Ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκος Νικολαϊδης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του κατά την διάρκεια σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, στην παρουσία της απερχόμενης Υπουργού κας Μαρίας Μαλαχτού -Παμπαλλή, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, των Διευθυντών των Τμημάτων και Υπηρεσιών που υπάγονται σ΄ αυτό και του προσωπικού του Υπουργείου.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του ο κ. Νικολαΐδης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την προκάτοχό του και το έργο που επιτέλεσε με αξιοπρέπεια, με δημόσιο ήθος και προπαντός με ανιδιοτέλεια, επισήμανε ο
κ. Νικολαΐδης, γιατί γνώριζε εξ αρχής, όταν αναλάμβανε αυτά τα καθήκοντα, ότι δεν μπορούσε να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε ένα τέτοιο πόστο. Η κα Παμπαλλή, πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης, αφήνει πίσω της ένα πρότυπο Υπουργού και θα προσπαθήσουμε αυτή την παρακαταθήκη να την τιμήσουμε.

Ο κ. Νικολαΐδης ακολούθως εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του υποδεικνύοντάς τον ως ένα εκ των συνεργατών του. Είναι για μένα, σημείωσε, ιδιαίτερη τιμή και νοιώθω απόλυτα την ευθύνη και το βάρος αυτή της επιλογής. Ευχαρίστησε επίσης, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και είπε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης με ότι δυνάμεις και ικανότητες διαθέτει.

Αναγνωρίζω, παρατήρησε, ότι αναλαμβάνω ένα Υπουργείο δύσκολο και απαιτητικό, γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για παραγωγή έργου. Το αναλαμβάνω με πλήρη επίγνωση αυτών των δυσκολιών όμως, με πλήρη αισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία, συνέχισε, πηγάζει από ένα και μοναδικό λόγο, γιατί γνωρίζω το ποιόν, τον επαγγελματισμό και το επίπεδο ικανοτήτων, τόσο των άμεσων συνεργατών του Υπουργού, των διευθυντικών στελεχών, όσο και του υπόλοιπου προσωπικού, γιατί είχα την τύχη και την ευκαιρία να συνεργαστώ με το Υπουργείο ως Πρόεδρος της Αρχής Αδειών και να γνωρίσω αυτό ακριβώς το ψηλό επίπεδο ευθύνης και επαγγελματισμού.

Σε άλλα σημεία της δήλωσής του ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε:

«Γνωρίζω ότι το Υπουργείο είναι ευρύ και πολύπλευρο, με πάρα πολλά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα προσπαθήσουμε με αποφασιστικότητα και με ορθολογισμό να τα αντιμετωπίσουμε μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας που πηγάζει και από το πρόγραμμα του Προέδρου Χριστόφια, το οποίο ασφαλώς δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε τους επόμενους μήνες, έχοντας πάντα υπόψη ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της συλλογικής δουλειάς, της αποφασιστικότητας για λύση προβλημάτων, μέσα σε πνεύμα εκσυγχρονισμού των θεσμών και του κράτους και πάντοτε με τελικό αποδέκτη τον πολίτη».

Είμαστε εδώ όλοι μας, κατέληξε, για να εξυπηρετούμε την κοινωνία, για να εξυπηρετούμε τον Κύπριο πολίτη. Αυτό θα κάνουμε γιατί αυτός ο τόπος αξίζει της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης και εμείς οφείλουμε να προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να δώσουμε αυτή την εξυπηρέτηση, που αξίζει και οφείλεται στον πολίτη, και ο ίδιος θα καταθέσω όσες δυνάμεις διαθέτω, γνώσεις και εμπειρίες για το κοινό καλό αυτό του τόπου.

Η κα. Παμπαλλή, παραδίδοντας το Υπουργείο, ευχαρίστησε θερμά όλο το προσωπικό και απευθυνόμενη προς τον νέο Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, ανέφερε μεταξύ άλλων: « Παρόλη όμως τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνετε, πρέπει να αισθάνεστε τυχερός γιατί εδώ θα βρείτε άξιους και ικανούς συνεργάτες που ξέρουν να εργάζονται ακούραστα και αποτελεσματικά. Είμαι σίγουρη πως θα σας στηρίξουν, όπως στήριξαν και μένα, και θα σταθούν δίπλα σας στο δύσκολο έργο σας. Έχω τη βεβαιότητα πως το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει εδώ μαζί με τις δικές σας αποδεδειγμένες ικανότητες και τη μακρά σας πείρα στα κοινά, αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία. Σας εύχομαι να έχετε δύναμη και υγεία και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».
-------------------