mtcw


Σήμερα, αγαπητέ Αλέξη, σου παραδίδω το Yπουργείο, το οποίο στηρίζεται σε γερά θεμέλια, με έργα και επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3.1 δις, με πολυαναμενόμενα έργα δεκαετιών υπο εκτέλεση, με τομές, με επιτυχίες σε Eυρωπαϊκό επίπεδο, με βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας» είπε ο απερχόμενος Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος στον νέο Υπουργό κ. Αλέξη Βαφεάδη, κατά την ειδική τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Γιάννης Νικολαΐδης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει και τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο κ. Γιάννης Καρούσος, με το όραμα, την ενέργεια, την οξύτητα του πνεύματος του και το ήθος του, κατάφερε να εμπνεύσει το προσωπικό του Υπουργείου και των Τμημάτων του και να μετατρέψει τους σχεδιασμούς σε έργα και πράξεις.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε επίσης ότι, το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι πολυδιάστατο και γεμάτο προκλήσεις, τις οποίες ο κ. Καρούσος μετέτρεψε σε ευκαιρίες και τις χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα και πληρότητα, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη πορεία με απτά θετικά αποτελέσματα συνεισφοράς στον τόπο.

Μιλώντας στην τελετή, ο απερχόμενος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Καρούσος, με συγκίνηση, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το έργο που έγινε στο Υπουργείο τα τελευταία τρία χρόνια. «Ένας από τους όρους εντολής μου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η υλοποίηση πολύ - αναμενόμενων και σημαντικών έργων που είχε εξαγγείλει. Και σήμερα μπορώ να τον κοιτάζω στα μάτια όπως και τους πολίτες και να τους λέω ότι όλα τα πολύ-αναμενόμενα έργα, αυτά που απαιτούσαν οι τοπικές κοινωνίες εδώ και δεκαετίες είναι υπό κατασκευή» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη συμβολή τους στη συλλογική προσπάθεια και το δύσκολο έργο που φέρουν καθημερινά εις πέρας. «Θέλω πριν να κλείσω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Υπουργείου και τους διευθυντές των τμημάτων του Υπουργείου νυν και τέως (Σωκράτη Ζαπίτη, Αντώνη Κουτσούλλη, Ελένη Κασκίρη στο ΤΔΕ, την Παναγιώτα Δημητρίου της Πολιτικής Αεροπορίας, την Ελένη Πίπη του ΤΟΜ, τον Μάρκο Μάρκου της ΗΜΥ, την Μαρίνα Ιερωνυμίδου του Τμήματος Αρχαιοτήτων και τους Σοφρώνη Τσιάρτα και Παύλο των Κυπριακών Ταχυδρομείων, τη Διευθύντρια Ελέγχου την Αγάθη Χρίστου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών τον Ανδρέα Νικηφόρου και την Προϊστάμενη της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας Ελπίδα Επαμεινώνδα). Εάν κριθεί από τους πολίτες ότι αυτή η πορεία είχε επιτυχία δεν θα είναι λόγω του Υπουργού Καρούσου αλλά λόγω του προσωπικού. Ουδείς πολιτικός προϊστάμενος μπορεί να υλοποιήσει το όραμα του, εάν δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό να τον στηρίξει. Να γνωρίζετε ότι για εμένα όλοι σας είστε πλέον μέλη της οικογένειας μου».

Απευθυνόμενος στον νεοδιορισθέντα Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο κ. Καρούσος είπε «Σου παραδίδω το Υπουργείο πιο ψηλά από ό,τι το ανέλαβα και σου εύχομαι και εσύ να το παραδώσεις στον επόμενο ακόμη πιο ψηλά. Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς!».

Με τη σειρά του, ο νέος Υπουργός Μεταφορών κ. Βαφεάδης, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών ευχαρίστησε, ως πολίτης, τον απερχόμενο Υπουργό για το έργο που έχει επιτελέσει και ευχήθηκε ότι μια μέρα θα είναι στη θέση του απερχόμενου Υπουργού ο οποίος δικαίως νιώθει περήφανος για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει.

«Ταπεινά, αλλά και με μεγάλη χαρά, αναλαμβάνω αυτό το χαρτοφυλάκιο σήμερα, γνωρίζοντας ότι οι στόχοι είναι πολύ μεγάλοι. Θέλω να ξέρετε ότι πρέπει να είσαστε περήφανοι γιατί από εσάς εξαρτάται σε έναν μεγάλο βαθμό η ποιότητα ζωής των πολιτών. Όσο καλύτερη δουλειά θα κάνουμε εμείς, τόσο καλύτερη θα είναι και η ποιότητα ζωής, τόσα λιγότερα προβλήματα θα έχουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Βαφεάδης.

Μετέφερε δε τη διαβεβαίωση ότι ως νέος Υπουργός Μεταφορών θα συνεχίσει την υλοποίηση του έργου, με το ίδιο σθένος και με γνώμονα τους κυβερνητικούς άξονες. «Είμαι σίγουρος ότι όπως δουλέψατε με τον κ. Καρούσο έτσι θα δουλέψουμε και μαζί για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Γνωρίζω τις ικανότητες σας και για αυτό νιώθω υπερήφανος που είμαι εδώ σήμερα γιατί ξέρω ότι θα συνεργαστώ με πολύ ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι βάζουν το καθήκον τους υπεράνω όλων και έτσι προσβλέπω σε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί σας».